Fysiotherapie het Wooldrik | Orthomoleculaire therapie
384
page-template-default,page,page-id-384,page-child,parent-pageid-154,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.4.1,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire therapie

Langdurige tekorten aan vitaminen, mineralen, essentiёle vetzuren en sporenelementen kunnen leiden tot vele stoornissen in onze stofwisseling. Deze stoornissen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld:

– tekorten aan mineralen in de bodem en daardoor ook in onze voeding

– schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling, amalgaan en dergelijke

– stress

– de manier van voedselbereiding in industrie en eigen keuken: veel goede stoffen gaan verloren.

Bij Orthomoleculaire therapie krijgt u voedingsadvies en behandeling met behulp van voedingssupplementen. Daardoor wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd en worden tekorten aangevuld, De behandeling wordt speciaal op u afgestemd.

Wanneer orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie kan (preventief) werken bij:

– Problemen bij de spijsvertering (buikpijn, darmkramp, etc.)

– Hart- en vaatziekten

– Problemen met de schildklier

– Problemen aan het bewegingsapparaat kunnen samenhangen met het functioneren van de darmen

Een aantal algemene tips geven we u hieronder:

1. Gebruik producten die rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen:

– veel groenten en fruit, vooral rauw;

– veel goede vetten zoals in vette vis, plantaardige oliën, noten en zaden.

– vette vissoorten zijn zalm, makreel, haring, bokking, sprot en sardientjes.

– goede plantaardige oliën zijn olijf-, lijnzaad-, koolzaad- en sojaolie.

– uien en knoflook;

– weinig geraffineerde suiker of fructose

– een ruime hoeveelheid vezels uit groenten, fruit, volkoren producten en zaden;

– sojaproducten zoals tofu, tempeh, sojaburgers, sojamelk, sojayogurt, sojavla, sojapoeder etc.;

– magere zure zuivelproducten met levende melkzuurbacteriën, bijvoorbeeld biogardeyogurt of kwark;

 

2. Gebruik als aanvulling op de voeding voedingssupplementen

Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat extra vitamines, mineralen en andere nutriënten in de vorm van voedingssupplementen meer bescherming bieden tegen het ontstaan van hart- en vaatziekten dan met alleen gezonde voeding kan worden bereikt.

De belangrijkste nutrienten zijn (een combinatie van) de vitaminen C, E, B6, B12, K en foliumzuur, de mineralen selenium, magnesium en chroom, de omega-3 vetzuren, ginkgo biloba, acetylcysteine, liponzuur, co-enzym Q10,l-carnitine, l-lysine, l-arginine en flavonoiden.

 

3. Neem voldoende lichaamsbeweging

Doe 3 tot 5 maal per week 30 minuten een lichamelijke activiteit waarbij de hartslag op 70{a433b368ca07a1b3aa2f868eca579af48c3f9948c37458ab35772d61fbaca75e} van het maximum dient uit te komen. De maximale hartfrequentie is te berekenen door uw leeftijd af te trekken van het getal 220. Bent u bijvoorbeeld 50 jaar dan is uw maximale hartfrequentie 170 slagen per minuut. Uw hartslag dient dan rond de 120 slagen per minuut te zijn tijdens de lichamelijke activiteit. Te fanatiek bewegen, zeker als u dit niet gewend bent, is af te raden. Begin altijd geleidelijk!

Hier voor kunt u terecht bij:
Inge Roozendal
Fysiotherapeut, Orthomoleculaire therapeut